Martigny

I helgen var sambon och jag på helgutflykt. På lördagen var vi i Verbier och åkte skidor, för att på söndagen fortsätta till Martigny. I Verbier var det så dimmigt att man inte kunde ta kort på något alls. Martigny fastnade däremot på bild, och vilken söt liten stad det var! Vi åt middag på restaurangen Hotel Des Trois Couronnes, vilket betyder Hotell Tre kronor, och det tyckte vi ju såklart passade oss bra.

Vi var också på Musée et Chiens du Saint Bernard, ett museum över Sankt Bernhardshundens historia, som också huserar en kennel.

Av en ren tillfällighet träffade vi också på en lokal tävling i kofäktning. Det här är en specialitet i kantonen Valais i Schweiz. Traditionellt utsågs en vinnare La Reine eller Drottningen, som sedan fick leda hjorden upp till betesmarkerna i bergen. Numera ligger det både pengar och ära i potten, och dessutom säkrad försäljning av avkomman.

Det hela var mycket fredligt och oblodigt, men det betydde inte att det saknades action!

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Martigny

  1. Vad häftigt! Underbara bilder! Jag blir mer och mer nyfiken på detta land, samt på när du tänker skaffa dig en sådan där stor hund som dämpar inbromsningen/ fallet när du landar på marken igen efter hembesök… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s