Presentation på franskt manér

För ett tag sedan var jag, tillsammans med ett gäng administratörer, inbjudna till presentation om organisationens upphandlingsregler och -procedurer. Ganska tekniskt och invecklat. En tydlig och lättföljd presentation hade suttit fint. Men, det blev en ganska fransk presentation.

Presentationen var en väl arbetad PowerPoint, och för att vi skulle kunna se någonting så släcktes alla lampor omedelbart ner. Detta i kombination med den tidiga tidpunkten på dagen samt det övriga upplägget på presentationen gjorde att ögonlocken ganska snabbt tenderade att falla nedåt.

På vanligt manér inledde den medelålders fransosen med ett glatt ”God morgon mina damer. Vi ska ju alltid börja med att kolla av hur många som vill att jag pratar engelska, men eftersom jag inte kan det, så pratar jag franska”. De franska administratörerna fnittrade kokett medan jag och några andra icke-franska började kika menande på varandra över kanten på våra snart tömda kaffekoppar.

Presentationen följde sedan med den ena katastrofen efter den andra. Texten var så liten att vi alla fick sitta och kisa. Den var dessutom skriven på diagonalen så att man fick sitta med huvudet på sned och ganska snabbt fick nackspärr. Till detta kom en mängd fiffiga illustrationer i form av blinkande pilar, plötsliga och omotiverade ljudeffekter och små glada snurrande uppmuntringar som ”Bra jobbat – första etappen avklarad!” eller ”Nu är det inte långt kvar!”.

Efter två timmar var det hela över. Under resten av dagen kunde vi som varit på presentationen lätt kännas igen på de kisande ögonen och huvudet på sned. De av oss med annat modersmål än franska kryddade dessutom upp looken lite extra med gapande fågelholksmunnar.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Min fransk/schweiziska vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Presentation på franskt manér

  1. Timjan & Akleja skriver:

    Haha, vad roligt… Typiskt franskt känns det som. Du skriver verkligen bra, man rycks med i berättelsen! Sitter o småflinar nu.

    Kram

  2. Ping: en sällsynt fågel. | livetemellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s