och vinnaren är…

…Francois Hollande.

Det är väl ingen som missat att det var val igår i Frankrike och att Francois Hollande sparkade ut Nicholas Sarkozy from Élyséepalatset. Rubrikerna är många idag.

Un référendum pour ”sortir le sortant” (ung. Ett omröstning för att sparka ut) skriver Le Monde och menar att många röstat lika mycket mot Sarkozy som för Hollande.

Le président Hollande?- un voisin presque normal (ung. president Hollande? En nästan vanlig granne) menar Le Figaro.

På jobbet gick diskussionerna höga och man kunde även där se de två skiljelinjerna som hela tiden dominerat debatten. Antingen anses Sarkozy ha gjort allt han kunnat i en tid av kris, vara skicklig och stabil samtidigt som Hollande lovar runt men tycks vara naiv i sin framtidstro och inte ha redogjort för hur alla åtgärder ska finansierats. Eller, så anses Sarkozy vara ett utspelat kapitel, en man utan visioner och med alltför skumraska affärer, medan Hollande lovar förändring och förbättring, frihet, jämlikhet och solidaritet.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till och vinnaren är…

  1. Karin Persson skriver:

    Sarkozy omnämns ju i Sverige som lite obalanserad och oseriös. Sarkozys hela register bedöms väl antagligen inte i svensk press eftersom de fanns så delade meningar om honom vid ert kaffebord.
    Mycket intressant!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s