Sverige sv. Ukraina.

Det här inlägget handlar inte nödvändigtvis om fotboll, men om att se på fotboll.

Ett par som vi umgås väldigt mycket med, är från Ukraina. Så igår slog vi våra påsar ihop, och såg på matchen tillsammans. De hade besök av familj, så vi var fyra ukrainare och två svenskar. Det var riktigt roligt, med jämförelser mellan vår tränare, i kostym och väst, och deras i träningsdress. Mellan våra spelare som alla har namn som slutar på -sson, och deras som slutar på -enko.

Roligt också att länderna har samma färger, så det var inte helt lätt att lista ut vilka supportrar som hörde vart. Och spelaruniformerna. Hur bestämmer de vilket lag som ska ha mycket blått, och vilket lag som ska ha mycket gult? Jobbigt om båda lagen kommer i gula uniformer, ”Men, har ni också de gula idag, typiskt”. In i omklädningsrummet för att byta om, och ut kommer båda lagen i blå uniformer. ”Men, har ni också bytt…”

I vanliga fall är jag ganska måttligt intresserad av fotboll, men när man kan se det med sina vänner blir det plötsligt en annan sak. Eftersom även Frankrike, varifrån vi har en del kompisar och där vi även bor, är i vår grupp så kommer det nog bli fler matcher snart. Då hoppas vi också på lite bättre resultat.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Min fransk/schweiziska vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Sverige sv. Ukraina.

  1. Karin A skriver:

    Ja visst kan det bli kul när man ser ihop med andra, t.ex. från motståndarlaget. 🙂 Jag minns särskilt när jag var i Italien för ett antal år sedan och Sverige mötte Danmark. Alla italienare hejade på Danmark eftersom Italiens öde låg i danskarnas händer. Vi var de enda på restaurangen som hejade på Sverige.

    Varje lag har en hemmauniform och en bortauniform. Igår var Ukraina hemmalag och därför spelade de i sin gula hemmauniform. 🙂 Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s