långsamma söndag.

Söndagarna är långsamma här. Ofta hittar vi ju på något speciellt, går på vandring i bergen till exempel. Men om man, som idag, finner sig hemma utan någon speciell plan, är alternativen begränsade.

Det finns en söndagsöppen affär i vår by, och det är trädgårdsbutiken. Folk planterar tydligen på söndagar, men de äter inte, de fikar inte, de handlar inte kläder osv. Det finns ett söndagsöppet café nära oss, och det är lunchrestaurangen på vår arbetsplats. Där jobbar folk skift, och en av tre restauranger är i princip alltid öppen. Vi har, det ska erkännas, ibland åkt dit och druckit kaffe på söndagarna, men hur roligt är det? Man vill komma iväg lite, gå på café, och svaret blir ”vi får åka till jobbet”. Det finns en mataffär inom rimligt köravstånd, och den ligger på flygplatsen. Dit kan man åka om man råkar ut för mjökkris, men man får betala för att stå på korttidsparkeringen, så det gäller att vara snabb.

Frankrike, och även Schweiz, är helt dött på söndagar. Så vad gjorde vi idag? En dag när jag återhämtar mig från senaste förkylningen och inte ville vandra, när det var fint väder men fortfarande kallt i vattnet så vi inte villa bada, och vi inte hade någon annan vettig plan. Vi åkte till trädgårdsbutiken. Köpte lite örter att ha i krukor på uteplatsen. Timjan, jordgubbar och mynta överlevde från förra året, och har nu fått sällskap av basilika, persilja och gräslök. Dill fanns inte att uppbringa, annars hade det varit himla gott nu när potatisen börjar dyka upp.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till långsamma söndag.

  1. Birgit skriver:

    Jag känner igen det där, fanns inte mycket annat att göra än promenader… Kul iaf att ki fick köpt lite kryddor!

    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s