vilse i lägenhetsdjungeln del 1.

Ganska länge nu har jag och min sambo letat efter en större lägenhet. När vi flyttade hit var tanken att vi bara skulle stanna ett år, så vi tog en liten, möblerad lägenhet för att den var bra och billig. Nu har vi bott här på 32 kvadratmeter i två och ett halvt år och börjar minst sagt bli lite less. Därför började vi leta för ganska längesedan, och trodde snart att vi fått napp.

Vi ringde på en lägenhetsannons, och personen ifråga lovade att återkomma om ett par dagar. Dagarna gick och vi gav mer eller mindre upp, men så plötsligt ringde han tillbaka. Han frågade inte mycket om vad vi gjorde, men däremot var vi kom ifrån. ”Swedish people, Nice people” blev reaktionen. Lovande, tänkte jag, även om det verkade vara en underlig prick.

Lägenheten hade ett bra läge, var ganska billig, och skulle enligt ägaren vara ”fullt möblerad och inflyttningsklar”. Hoppfulla åkte vi dit på en lunchrast.

Personen som öppnade dörren var inte ägaren, för han hade åkt för att handla. Dörröppnaren pratade varken engelska eller franska, utan räckte oss en telefon, och sambon fick prata med ägaren som lovade komma om tio minuter, och vi skulle se oss om så länge.

Och vi såg oss om. Men mest luktade vis oss om. Lägenheten luktade mögel, rök och gammal mat. I köket hade någon ritat på väggen med spritpenna. Skafferiet var fullt av köksattiraljer med ett tjockt lager damm och annat oidentifierbart. Vardagsrummet var möblerat. I övriga rum fanns det inte ens tapeter. Eller jo, det gjorde det, men de var till hälften nedrivna och låg i högar på golvet tillsammans med en massa vatten vi inte blev kloka på var det kom ifrån. Här och där låg det även kvarglömda små leksaksbilar. Det fanns en säng. Sängbotten stod lutad mot väggen i ena sovrummet, och madrassen låg på balkongen. Mycket oklart hur länge den legat där.

När vi väntat i en kvart åkte vi därifrån. Vi väntade inte in ägaren. Där skulle vi iallafall inte bo. Sedan dess hoppas vi inte så mycket när en lägenhet är ”fullt möblerad och inflyttningsklar”.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Min fransk/schweiziska vardag och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till vilse i lägenhetsdjungeln del 1.

  1. Birgit skriver:

    Himmel… Förstår att ni lite gett upp hoppet! Hoppas ni hittar nåt annat, jobbigt att bo så trångt så länge.

    Kram

    • livetemellan skriver:

      Vi jobbar på det. Eftersom vi inte sitter i sjön är vi lite kräsna, men det är verkligen svårt att hitta något som är bra men som inte är helt orimligt dyrt. Men som sagt, vi jobbar på! Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s