Paris

Förra helgen var jag och sambon och firade helg i Paris. Det var riktigt höstligt och fint, och en och annan regnskur fick vi stå ut med.

Efter det obligatiska besöket på Eiffeltornet var vi blöta om fötterna tack vare alla pölar och våra dåligt anpassade skor. Vi smet in och köpte nya sockar, och sedan in på ett underbart café där vi bytte sockar, åt macarons och drack kaffe.

På kvällen var vi på fotbollsmatch Paris-Saint-Germains mötte Reims. Det var fullt av PSG-flaggor på läktarna, och inte så få svenskar som kommit för att se Zlatan. Och se honom fick vi allt. Och mål blev det, även om det denna gång var någon annan som lade det.

Efter matchen gick vi och åt krabba som kommer direkt från Normandie varje dag. Kvällen avslutades på en bar nära hotellet som hade både jazzband och hund.

På morgonen hade det slutat regna, så vi gick ut i Parc des Tuileris, gick på Musée de l’orangerie och åt crèpe. Efter ytterligare en ordentlig promenad befann vi oss plötsligt vid Triumfbågen. Och det var Paris för denna gången.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Paris

  1. Ping: Souvenirer | livetemellan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s