Geneva bankers.

På en apéro i Genève, en lördag någon gång i mars. Det är inte en av alla ölkvällar jag är van vid, där alla kommer i t-shirts med lustiga budskap och mest pratar om jobbet (på CERN) hela tiden. Klockan är åtta och en fördrink serveras i vardagsrummet i en lägenhet i Eaux Vives; de fina kvarteren. Den här lägenheten har faktiskt flera rum, trots att det bara är ett par som bor här. Det är inte en pytteliten etta. Det är inte en flerrumslägenhet med lika många invånare som rum.

Gin och Tonic på Monkey47 och Fever Tree till många av oss, Prosecco till några.

Bland de elva församlade är fem män. Av dem är tre bankers. För säkerhets skull på tre olika banker. De är medvetna om det begränsade allmänintresset för deras dagliga jobb, och samtalen rör sig mellan de senaste skidutflykterna, uppdateringar om människors boendesituation, gemensamma vänner och den pågående bilmässan. Men det kommer ju upp ändå såklart. HSBC blir tvungen att (för vilken gång i ordningen den här månaden?) gå i svaromål angående de senaste avslöjandena om tvivelaktigt hanterad skatteplanering som har avslöjats på hans arbetsplats.

”Det rör inte mig. Jag jobbar inte mot Europa”, svarar han vant, och man hör att det är ett svar han levererat fler gånger den senaste tiden än vad han själv minns.

UBP berättar (stolt eller generat?) att trots att det inte framgår i filmen, var det på hans bank som verklighetens Wolf of Wallstreet hade sina pengar.

Barclays sitter ganska tyst. En gammal trotjänare till bank. Tyst, ända till någon frågar vad som egentligen hände med chefen där. Blev han avskedad eller hur var det?

”Nja, tja… det vart en del omorganisationer….”

Alla ler. Avskedad, tänker man. Men med hedern i behåll.

Sedan går vi och äter pizza. Som man gör.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s