bergen ger och bergen tar.

grindelwald 053

En kollega dör. Tagen av bergen som släppte en lavin över honom och gruppen han var i sällskap med på en skidtur. Det var en kollega med mycket erfarenhet av skidåkning. Jag pratade med honom en vecka innan. Vi pratade om de rådande snöförhållandena. Om att de var bra med mycket nysnö, men svårbedömda med blåst och drivbildning, och kyla som följde på en värmeperiod.

Hemma är det havet. Havet som ger och tar. Havet tar våra nära ifrån oss ibland. Även dem med erfarenhet, och även i bra väder. Det accepteras. Naturligtvis en tragedi när det händer, och man gör allt för att förebygga. Men det händer ändå. Och man sörjer och går vidare. Accepterar havet som en grav.

Vi har väldigt lite förståelse för offpistskidåkare och isklättrare. Men vi beundrar wakeboardåkare och seglare. Bergen är en del av livet här, som havet hemma. De är kultur, tradition och fritid. De är vackra, fantastiska och oberäkneliga.

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s