en fredagsmiddag med öl

I fredags åt vi middag på Brasserie des Tours de Carouge. En institution i Carouge med mycket stammisar. Vi hade supertur och en av dem som var med på middagen kände bryggaren. Så han visade runt oss i det lilla bryggeriet i källaren. Han berättade att han blivit bryggare av ren tur, när han jobbade i köket och den gamle bryggaren blev sjuk. Så nu är han chef över deras öl La Carougoise.

April17-Toursdecarouge

Så vi åt gott och drack deras hembryggda öl och stimmade och pratade. Kompisarna berättade om Indien som de kommit hem ifrån i måndags. Jag berättade bakgrunden till de senaste rubrikerna om CERN. Vi diskuterade PLAN international, vilken som egentligen är den godaste ölen, ifall häststek bör ätas blodig eller medium och Senegals inrikespolitik. Sådär som man gör. Sedan gick jag hem, för jag skulle upp tidigt på lördagen.

 

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s