throw back Thursday: Melodischlagerfestivalen.

Vi måste ju prata lite om Eurovision. Måns levererar i semifinalen!

Maj21-Sweden

Vi brukar träffas ett helt gäng och titta på finalen. Det blir mycket roligare om man samlas och hejar på sitt eget och de andras länder. Det sänker ju oddsen rejält för att man får ett bra resultat om man har en fem eller sex länder man hejar på.

2011. Representerade på bilden: USA, Norge, Belgien, Australien, Sverige och Tyskland. Med på tillställningen var också åtminstone Ukraina. Säkert fler som jag har glömt nu. Jag hade svensk flagga från en Ikeakaka i håret. Och mina glittrigaste armband. Jag hade bakat Silviakaka, för det kändes svenskt och bra.

Vi drack belgisk öl och franskt vin. Skrattade åt alla hemska klänningar och konstiga nummer. Tog alla knasigheter till oss och skällde på röstningen där alla länder gav poäng till sina grannar. Sverige och Eric Saade kom trea. Som vi svenskar hoppades att han skulle vinna. Året därpå fick vi revansch med Loreen och vi sjöng Euphoria hela vägen hem genom natten. Vem vinner på lördag, då? Blir det Måns? Heja, heja!

Annonser

Om livetemellan

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flyplan någonstans mitt emellan.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s