Om mig

Boende på gränsen mellan Frankrike och Schweiz. Men huvudet i en internationell karriär och tårna i den Bohuslänska myllan. Och ofta nog på ett flygplan någonstans mitt emellan.

Jag heter Annelie. Jag bor i Genève och jobbar på en internationell organisation. Jag flyttade hit våren 2010, för att bo här i ett år. Mycket har förändrats sedan dess, men jag är kvar. Jag skriver om mitt liv här, med alla människor jag möter från hela världen, allt spännande jag får se och nya erfarenheter jag skaffar. Men också om kulturkrockar, om att vara invandrare och om att alltid ha ena foten någon annanstans. I mitt fall i den Bohuslänska landsbygden.

Annonser

4 kommentarer till Om mig

 1. petchie skriver:

  Kul att hitta en ny blogg! Jag har bott i Geneve i två omgångar, först som au-pair 1994/95 och sedan som praktikant på en liten NGO 2002. Bor nu i Bryssel sedan 2002 och jobbar inom EU. Geneve finns dock kvar i mitt hjärta och Vaud också eftersom min fars morbror bodde i Cully (världens mysigaste by kom jag fram till när jag var typ 10 och tycker fortfarande det!) i över 50 år och jag har fortfarande kontakt med hans schweiziska änka.

  • petchie skriver:

   och jag pluggade franska en termin i Annecy 1998!!

  • livetemellan skriver:

   Hej! Vad kul att du hittade hit. Schweiz är verkligen fint, även om jag nog tycker Genève kunde ha lite mer helggrejer och så att erbjuda.

   • petchie skriver:

    Absolut, men Genève är ju en småstad egentligen och går ju inte att jämföra med andra större städer. Jag bor ju i Bryssel nu och vi har förmånen att kunna nå Paris, London och Amsterdam med snabbtåg på bara några timmar vilket är himla bra! Jag brukar säga att Bryssel är perfekt att bo i som stad för det är lätt att lämna och åka någon annanstans över en helg 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s